Page content

Je krachtdier herkennen

Alle dieren kunnen krachtdieren zijn. Misschien voel je je al lang tot één bepaald dier aangetrokken. Natuurlijk wensen de meesten zich een groot, krachtig dier als krachtdier, zoals bijvoorbeeld een wolf, een beer of een adelaar. Maar het zijn meestal de kleinere dieren die als grote krachtdieren naar voren komen. Wees dus niet bang voor het idee, dat je eigen krachtdier een muis of een mier kan zijn. Als je dit niet wil inzien, onthoud je je misschien van een grote kracht en leg je jezelf grenzen op.

Mier als krachtdier

Toen zich een mier als een van mijn krachtdieren ontpopte, was ik eerst teleurgesteld. Mieren waren voor mij kleine onruststokertjes die mijn keuken onveilig maakten en ook nog eens beten. Toen besloot ik om de mieren nader te onderzoeken en ontdekte dat de mieren symbool staan voor werk en industrialisatie, Zij leren ons te bouwen en de architect te zijn van ons eigen leven. De mier is in staat om vele malen zijn eigen gewicht en grootte te dragen. Dit geldt ook voor de persoon die in de mier zijn krachtdier heeft gevonden. Deze persoon is sterk genoeg om alle problemen en lasten, die het leven je toegooit, makkelijk te dragen. Daarom, onderschat nooit de kracht van een klein dier.

De boodschap van de krachtdieren

Er zijn diverse goede boeken over krachtdieren verkrijgbaar, die preciezer over het thema krachtdier en zijn bedoeling handelen. Ik wil jullie mijn lievelingsboek voorstellen: ‘De boodschap van de krachtdieren’ van Ted Andrews, en de medicijnkaarten van Jamie Sims. Ook zijn er enige websites die zich met dit thema bezighouden. De beste manier om je eigen krachtdier te leren kennen is het eigenhandig onderzoeken van de kenmerken. Waar leeft het? Wat eet het? Welke dieren zijn zijn prooi? (Deze dieren zijn het ook waard om te bestuderen). Wat zijn zijn karakteristieke kenmerken? Al deze vragen geven antwoord daarop, wat het dier voor jou betekent en wat het je wilt zeggen. Zouden er nog aanvullende vragen opkomen, kun je je te allen tijde met mij in verbinding stellen en ik zal graag proberen je vragen te beantwoorden.

Samenwerken met je krachtdier

Persoonlijk heb ik meerdere krachtdieren met die ik de eer heb om samen te mogen werken. Het meest interessantste daaraan is, dat deze dieren tegelijk veranderen met de traditie waarin ik werk. Als ik met de traditie van de Andes werk, is de jaguar mijn constante begeleider. Zo gauw als ik echter met de Noord-Amerikaanse traditie begin, wisselt hij zich af met de wolf en de beer. In de Indonesische traditie ontmoet ik een wildzwijn, dat mij helpt met mijn problemen.

Heb je eenmaal je krachtdier gevonden, eer het door afbeeldingen ervan op te hangen, dingen die je met het dier in verbinding zet te verzamelen en het dier te observeren en te bestuderen. Een van mijn vaste begeleiders is de kraai. Om hem te eren heb ik uit gevonden veders een vederwaaier gemaakt waarmee ik mijn huis van negatieve energie reinig (zie: smudging onder werktuigen van een sjamaan). Ook voeder ik de kraaien zo vaak als mogelijk en praat met hun. Zo ben ik altijd lichamelijk alsook spiritueel met hun verbonden.

Hoe vind je je eigen krachtdier?

Er zijn verschillende manieren om je eigen krachtdier te vinden. Iemand met ervaring in sjamanisme kan een krachtdier voor je uit de onderwereld halen. Je kunt ook zelf een reis maken om een krachtdier te vinden. Ook in dromen en meditaties kun je een krachtdier tegenkomen.

Hier zijn twee oefeningen, die je helpen om je eigen krachtdier te vinden:

Oefening1:

Als je s`avonds naar bed gaat, ontspan je en laat je gedachten om dieren heen cirkelen. Probeer afstand te bewaren. Concentreer je niet op één bepaald dier. Laat dit alles als in een droom gebeuren en laat de beelden vanzelf aan de oppervlakte komen. Als bepaalde dieren naar je toe komen, laat dan los, zonder je op hen te concentreren. Je zult bemerken dat het ene beeld naar het andere voert, en dat je fantasie deze tot verschillende scènes zal gaan bijeenvoegen. Dat is goed. De bedoeling is dat je met beelden van dieren in slaap valt. Sommigen zullen direct al in de eerste nacht sterke dromen hebben en contact maken met allerlei wezens en creaturen. Voor anderen zal dit proces wat langer duren. Als je moeilijkheden hebt om je dromen te kunnen herinneren kan het lijken alsof niets gebeurt. Maak je hierover geen zorgen. Het duurt misschien wat langer, maar ook voor jou zal het functioneren. Mocht je over veel verschillende dieren dromen, ook dat zal zich veranderen. Je zult een punt bereiken dat je elke nacht over hetzelfde dier droomt. Je zult ook ervaren dat je overdag een bevestiging zult krijgen. Als het dier waarvan je droomt bijvoorbeeld een eekhoorntje, kan het zijn dat je de volgende dag een documentaire over eekhoorntjes ziet. Of je ziet afbeeldingen van eekhoorntjes. Of er is een daadwerkelijke ontmoeting met een eekhoorntje, dat zich anders gedraagt dan dat je het normaal zou verwachten. Je kunt er nu vanuitgaan dat het een van je krachtdieren is en het dan nader bestuderen.

Oefening 2:

Een reis in de onderwereld om een krachtdier te vinden. Voordat je deze reis maakt, is het raadzaam om eerst de reis te maken zoals onder ‘sjamaanse reizen’ beschreven. De instructies blijven hetzelfde, alleen ga je nu een stap verder en betreed je de onderwereld, om je krachtdier te vinden.

Tref dezelfde voorbereidingen als bij je eerste sjamaanse reis. Een ‘sjamanencirkel’ is aanbevolen . Sluit hierna je ogen en adem diep en regelmatig.

Ontspan je volkomen. Vind je ingang naar de onderwereld en begin je reis. Je dringt dieper en dieper binnen in moeder aarde.

Lees verder op nieuwetijdskind.com. Leestijd 4-5 minuten.

Trefwoorden: krachtdier, spiritualiteit, sjamanen

Comment Section

1 reactie op “Je krachtdier herkennen


Door Carine Spillier op 5 juli 2017

Ik ben tijdens een Sound Healing sessie in contact gekomen met beren. Zij lieten mij een uitzonderlijke innerlijke kracht horen en voelen die vanuit de onderbuik opsteeg en werd dan werd geuit in klanken. Daarna zag kon ik de rug en vleugels van een mooie zwarte vogel die ik kon aanraken en daarna zag ik een vogel met een grote bek en hoorde de naam Toekan klinken. Mag ik ervan uitgaan dat de beer nu mijn krachtdier is?
Ik ben heel benieuwd naar uw reactie.
Met vriendelijke groeten,
Carine Spillier

Plaats een reactie


*