Page content

42 Simpele manieren om je leven te upgraden

Upgrade je leven en geniet van meer plezier, kwaliteit, voldoening, succes en meer kalmte. Gebruik deze 42 tips om je leven snel te upgraden zodat je meer kunt bereiken. Upgrade je leven.

Wat is dat, je leven upgraden? Het houdt in dat je op allerlei fronten kiest voor meer plezier, kwaliteit en voldoening. Dat je ervoor zorgt dat je leven soepeler loopt en dat het makkelijker wordt om je doelen te bereiken. Zie het als een upgrade naar een luxere hotelkamer of een duurdere auto. Alles is beter afgewerkt, er is beter nagedacht over de details. Hierdoor wordt de ervaring plezieriger en comfortabeler.

Dat idee kun je ook toepassen op je leven. Haal de kleine ergernissen uit de weg. Verbeter je communicatieve vaardigheden, houd je leven opgeruimd en leer een paar goede gewoontes aan. Op die manier til je je leven naar een hoger kwaliteitsniveau, en zul je merken dat de ervaring plezieriger en comfortabeler wordt.

42 Manieren om je leven te upgraden

Hoe je dat voor elkaar krijgt? Hieronder vind je 42 praktische tips en ideeën waarmee je je leven kunt upgraden.

 1. Kies vaker voor kwaliteit boven kwantiteit. Kwaliteit kost je meer geld, maar betere producten gaan langer mee. Ze geven je bovendien meer plezier.
 2. Stop met roddelen.
 3. Stop sowieso met praten over mensen die er niet bij zijn, ténzij het positief is.
 4. Houd je complimenten niet voor jezelf, en geef ze niet alleen indirect. Geef mensen complimenten wanneer je die voor ze hebt.
 5. Geef andere mensen het gevoel dat ze bijzonder zijn. En besef dat dat ook echt waar is.
 6. Geef duidelijk je grenzen aan. Dat lijkt soms lastig, maar het maakt de wereld een stuk duidelijker voor jezelf en voor de mensen om je heen. Het maakt ook jouw leven een stuk leuker.
 7. Doe altijd je best om duidelijk te communiceren.
 8. Durf te vragen. Je hebt anderen nodig om sommige behoeftes te vervullen, maar mensen zijn niet helderziend. De meeste mensen helpen graag, maar dan moet je het wel even vragen.
 9. Jouw leven is jouw verantwoordelijkheid. Soms veroorzaken andere mensen problemen. Maar zodra jij het als probleem ervaart is het jouw probleem en zijn er altijd dingen die jij kunt doen om dit probleem in ieder geval voor jezelf op te lossen.
 10. Koop minder kleding, maar koop betere kleding.
 11. Besteed meer aandacht aan structuur en het materiaal van je kleding. Wat een betaalbare wollen trui lijkt, blijkt in de praktijk vaak goedkoop materiaal dat snel lubbert, rafelt en verkleurd. Een iets duurdere trui gaat langer mee en geeft je bovendien een betere uitstraling.
 12. Houd je werkomgeving schoon en opgeruimd. Zo ben je het meest productief.
 13. Dat geldt ook voor het bureaublad van je computer. Een schoon bureaublad werkt fijner.
 14. En ja, dat geldt ook voor je smartphone. Dat apparaat gebruik je zo vaak, dat het loont om het opgeruimd te houden. Verwijder ongebruikte apps en organiseer je apps overzichtelijk.
 15. Plaats alle communicatie apps in één mapje. Hierdoor kun je sneller en makkelijker reageren op alle inkomende berichten (email, telefoon, FaceTime, SMS, Whatsapp, Facebook Messenger, iMessage etc.)
 16. Werk met slimme gewoontes om je huis schoon en opgeruimd te houden. Door het bij te houden heb je er minder werk aan, en kun je bovendien altijd bezoek ontvangen.

Dit is de eerste serie van 16, nog 26 te gaan. Lees verder op sochicken.nl. Leestijd 4-5 minuten.

Trefwoorden: leven upgraden, complimenteren, communiceren, kwaliteit

Comment Section

0 reacties op “42 Simpele manieren om je leven te upgraden

Plaats een reactie


*