Page content

4 Dingen die gelukkige mensen anders doen

Mensen die lijken te stralen van geluk. Wat doen ze anders? En wat kun je van ze leren? Dit zijn vier dingen die gelukkige mensen anders doen.

Eerst gelukkig zijn – dan nóg gelukkiger zijn

Het leven werkt andersom. Hoe tegenstrijdig het ook voelt. Je wordt grootgebracht met het idee dat je eerst iets moet doen, en dán gelukkig zult zijn. Eerst je doel bereiken, eerst slank worden, eerst een partner vinden, eerst perfect zijn. Eerst een mooi huis, een nieuwe iPhone, hippe kleding en duizend Instagram volgers. En dán – maar alleen dan – zullen we ons gelukkig voelen. Nope. Zo werkt het niet. Althans. Zo werkt het wel – maar niet voor lang. Dat wist je al. Maar het is zo makkelijk om het te vergeten. Ik vergeet het constant. Frustrerend is het. Hoe werkt het dan wel? Je bent eerst gelukkig, en dan volgt de rest vanzelf. Welke rest? Meer geluk, meer succes, meer plezier en betere relaties.

Gelukkig zijn is als een maanbasis – de lagere zwaartekracht maakt het makkelijk om raketten te lanceren. Vanuit een gelukkige situatie kun je eenvoudig meer geluk maken. Zoals je van geld meer geld maakt, met het verschil dat geluk een keuze is. Tuurlijk, als je diep in de put zit dan ligt dat iets anders. Maar toch: geluk is niet iets wat je hoeft te bereiken. Het is iets wat je gewoon inschakelt. Dus. Wat let je? Laten we eens kijken.

  1. Gelukkige mensen denken positief

Positief denken betekent dat je gedachten denkt die geworteld zijn in liefde. Ten koste van gedachten die geworteld zijn in angst.

Wat zijn angst-gedachten?

  • Twijfels over jezelf.
  • Belemmerende overtuigingen.
  • Negatieve self-talk.

En onze hoofden zitten er vol mee. Mijn hoofd zit er vol mee. Hoewel het steeds minder wordt.

Positief of liefdevol leren denken kost tijd. Maar het is de moeite waard. Want met betere gedachten in je hoofd zul je je beter voelen.

Is het je weleens opgevallen dat je je soms ineens minder gelukkig voelt? Je weet niet waarom, maar je voelt je niet blij. Wat er waarschijnlijk gebeurde is dat je een negatieve gedachte dacht, zonder dat je je er zelf van bewust was. Je voelt je bijvoorbeeld ineens gestrest. Je weet niet waarom. Maar bij nader onderzoek blijkt dat je dit soort overtuigingen koestert:

  • Ik kan dit niet.
  • Waarschijnlijk ga ik opnieuw falen.
  • Ik ben niet goed genoeg.

Tja. Logisch dat je je gestrest voelt. Gevoelens volgen bijna altijd na de gedachte. Je denkt iets, en dat roept een gevoel op. Met angstige gedachten voel je je constant een beetje angstig. Met liefdevolle gedachten voel je je altijd blij en liefdevol. Logisch. En veel leuker.

  1. Gelukkige mensen zetten zichzelf op één

Ze offeren zichzelf niet op – ze delen uit hun overvloed. Ze zorgen goed voor zichzelf, zodat ze de wereld zoveel mogelijk te bieden hebben. Dat betekent ook dat ze grenzen stellen en soms ‘nee’ zeggen. Om hun tijd, energie en focus te beschermen. Want gelukkige mensen weten dondersgoed hoe het werkt: zolang zij gelukkig zijn kunnen ze een positieve invloed hebben op anderen. Lees verder op sochicken.nl. Leestijd 3 minuten.

Trefwoorden: gelukkig, zelfbeeld, stress, positief

Comment Section

0 reacties op “4 Dingen die gelukkige mensen anders doen

Plaats een reactie


*