Page content

14 Producten waar suiker in zit, al zou je dat misschien niet verwachten

Misschien weet je het al, misschien ook niet, maar vrijwel alle kant-en-klare producten die je in de kunt supermarkt kopen bevatten suiker. Vanavond lekker gezond groenten wokken met een woksaus? Lees even de ingrediëntenlijst. Of wat dacht je van een plak ham voor op brood? Grote kans dat er suiker in zit. 14 Producten waar veel suiker in zit, al zou je dat niet meteen verwachten:

  1. Vleeswaren

Ja, ook in vleeswaren zit gewoon suiker. Op het etiket van worsten, droge worst, paté, ham, spek, rosbief, knakworstjes en dergelijke vind je in de supermarkt bijna altijd dextrose.

  1. Bewerkt vlees, zoals hamburgers

Je verwacht misschien dat er in een hamburger alleen rundvlees zit, maar niets is minder waar. In de hamburgers van Albert Heijn zitten naast bijvoorbeeld aardappel ook glucosestroop en maltodextrine. Suiker dus.

  1. Groenten in pot en blik

Volgens voedselwaakhond Foodwatch zit er veel te veel suiker in groenten in blikken en potten. Suiker kan aan de groenten toegevoegd worden om ze te conserveren, maar in dit geval gaat het puur om een zoetere smaak. De rode kool die Foodwatch onderzocht, bestond bijvoorbeeld voor 10 procent uit suiker.

  1. Soep

Naast veel suiker zit er ook vaak veel zout in soep uit blik, zak of pakje. Dat terwijl je soep heel simpel zelf kunt maken: lekkerder en gezonder.

  1. Brood

Je verwacht misschien suiker in witte bolletjes, maar ook in gezond ogend meergranenbrood zit regelmatig dextrose.

  1. Crackers, knäckebröd en toastjes

Kijk even goed naar het etiket van de crackers, toastjes en knäckebröd dat je koopt. Denk je namelijk gezond volkorenproduct te kopen, dan kan het zomaar zijn dat de bakker suiker heeft toegevoegd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij AH Volkoren Knäckebröd.

Lees verder op businessinsider.nl. Leestijd 1-2 minuten.

Trefwoorden: suiker, verborgen suikers, Foodwatch, ingrediëntenlijst

Comment Section

1 reactie op “14 Producten waar suiker in zit, al zou je dat misschien niet verwachten


Door Sem op 19 juni 2017

sirius?

Plaats een reactie


*